Dirigent

Evert van de Veen

Sinds de zomer van 2011 staat “Fontanus” onder leiding van de heer Evert van de Veen. Hij nam het stokje over van Wim Klein Haneveld, die het koor ruim 21 jaar dirigeerde.
Evert van de Veen raakte al op jonge leeftijd vertrouwd met het orgel in de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen, waar hij in 1979 tot organist werd benoemd. Hij kreeg orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan het Conservatorium.
Aan het Conservatorium in Utrecht studeerde hij bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen. Bij hem heeft hij zich bekwaamd in alle aspecten van het orgelspel. Alle stijlen werden bestudeerd: van Sweelinck tot Messiaen. Evert sloot zijn conservatoriumstudie af met een examenconcert in de Utrechtse Pieterskerk. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd echter is het accent meer komen te liggen op het geven van orgelconcerten in Nederland, maar ook daarbuiten (Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en zelfs Australië).
Er zijn inmiddels een 16-tal solo-orgel CD’s van hem verschenen.

Naast concertorganist is hij ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen en de Hervormde Pauluskerk in Baarn.

Evert van de Veen is al vele jaren werkzaam als koordirigent. Naast dirigent van “Fontanus” is hij o.a. dirigent van:

  • Chr. Gem. zangvereniging “De Lofstem” uit Ederveen
  • Chr. Gemengde zangvereniging EX Animo uit Zwartebroek

In de zomer van 2011 heeft hij afscheid genomen van de Christelijk Gereformeerde zangvereniging Laudate Deum uit Nunspeet, waar hij 15 jaar werkzaam is geweest, om zich vervolgens met enthousiasme te wijden aan zijn nieuwe taak als dirigent van het Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor “Fontanus”.

Website: https://evertvandeveen.nl/

Bekijk agenda

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!